Satsa på din badrumsrenovering Norrtälje

Har du äntligen bestämt dig för att göra något åt ditt gamla slitna badrum? Vill du ha mer plats, kanske slänga ut badkaret och göra helt nytt? Eller är det bara dags att få det lite finare, så att alla kan trivas i hemmet? En badrumsrenovering Norrtälje kan vara allt du vill, för det är ditt badrum och du som bestämmer. Här har du chansen att riktigt satsa på dig själv och ditt hem.

En spännande badrumsrenovering i Norrtälje

Vare sig du har en obegränsad budget eller inte så kan du få ett riktigt snyggt, nytt badrum. Något som är grundläggande i detta sammanhang är vilka hantverkare du anlitar. För att underlätta för dig har vi ställt samman de allra bästa företagen som finns i ditt område. De är kända för att vara prisvärdiga och noggranna i sitt arbete. Att de har all den kvalifikation och certifiering som behövs är en självklarhet.

Med bra hantverkare kan du göra mycket i ditt badrum. De har stor erfarenhet av badrumsrenovering Norrtälje, ofta flera år inom branschen. Det finns inte ett badrum de inte sett eller arbetat med. Därför kan de gärna komma med råd och förslag om hur du kan göra din renovering spännande och speciellt. Du har säkert dina tankar, men tillsammans med dem kan du se om de är möjliga eller inte. Vissa saker blir bäst om du förändrar dem eller gör en del kompromisser. Allt inom ramarna för vad du vill ha och vad din budget tillåter.

Komma igång med din renovering

Det kan kännas svårt att vänta på ditt nya badrum. När du nu väl har kommit igång, kontaktat hantverkare och börjat se efter tips på inredning. Men för att din badrumsrenovering i Norrtälje ska bli så bra som möjligt är det viktigt med noggrann planering. Rör och ledningar kan ju inte bara flyttas runt, utan du måste veta mer eller mindre hur badrummet ska se ut redan innan de sätter igång. Det finns mycket bra datorprogram som kan hjälpa dig visualisera, och dina hantverkare har säkert ett galleri av bilder och förslag.

badrumsrenovering i Norrtälje

När du väl valt ut de stora sakerna, som var duschen och handfatet ska stå, så börjar det roliga med att välja modeller och material. Du kanske redan har en ganska klar ide’ om vad du vill ha men när du ser utbudet är det lätt att byta mening. Det är stort och varierat med mycket snyggt inom varje prisklass och typ. Storlekar, mönster, färger och mycket annat gör att du kan skapa ett unikt badrum. En kombination som bara du har och som du kommer att stormtrivas med.

Material för badrummet

Vilka material du använder på golv och väggar har mycket att säga om hur det färdiga resultatet kommer att bli. I ett badrum kan du ha sten, kakel, trä, glas och mycket annat. Plus att alla dessa material kan kombineras med varandra i oändliga lösningar. Något som många tycker är viktigt är dock att det är lätt att hålla rent. Därför bör du planera tillsammans med dina hantverkare så att det går att komma åt överallt.

En lösning kan vara en toalettstol och handfat som sitter fast direkt på väggen. Gott om plats för att städa och moppa under dem. Allt beroende på vad du har för situation och hur du tycker om att göra saker. Bland det bästa med en badrumsrenovering i norrtälje är ju att du äntligen kan göra saker och ting som du själv tycker om och inte de som bodde där före dig.

Många gånger så sätter du inte upp så mycket dekorationer i badrummet. Det är inte ett ställe där tavlor och annat pynt passar så väldigt bra, av praktiska skäl. Detta ställer ofta större krav på väggar och golv att vara dekorativa. Något som är vanligt är att välja enfärgade plattor eller kakel, för att sedan komplettera med vissa enheter i en avvikande färg eller mönster. En målning, med ett vackert motiv, eller helt enkelt något som bryter det enhetliga och gör badrummet mer spännande.

Viktigt att tänka på

Det finns regler och rekommendationer för våtutrymmen. Allt för att hindra fuktskador och annat otrevligt. Detta är en av anledningarna till varför du ska välja bra hantverkare, som de vi har satt på listan. Grundarbetet och fuktspärrarna är basen för att du ska kunna njuta av ditt badrum under lång tid framöver. Om detta blir väl gjort så slipper du problem.

Ibland kan du behöva olika material i badrummet. En del tål fukt bättre och bör därför finnas runt dusch och bad. Golvkakel är för tungt för att sätta på väggarna, men är utformat för att klara av stort tryck. Att dela upp rummet med glas kan ge ett stort och luftigt intryck, speciellt viktigt i små, trånga badrum. Diskutera detta med dina hantverkare innan du kommer igång med badrumsrenoveringen, de kan ge förslag på vilka material som passar bäst var.

Ditt efterlängtade badrum

Ett snyggt badrum som är både praktiskt och inbjudande kan vara precis vad som behövs för att höja din livskvalitet. Detta är inte någon överdrift eftersom det är ett av de viktigaste rummen i hemmet. Du kanske har ett mörkt och litet badrum men efter renoveringen kan du vara säker på att det blir ljust och luftigt. Samma kvadratmeter men väl planerat och utfört.

Till och med i små badrum går det att få plats med tvättmaskin och tumlare. Du kanske inte kan ha både duschkabin och badkar, men det finns flera mycket bra kompromisser. Låt dina hantverkare leda dig längs vägen, även om det är du som fattar besluten så kan du dra nytta av deras stora erfarenhet. Ibland kommer de upp med lösningar som du inte ens kände till att de existerade.

Ett nyrenoverat badrum höjer värdet på huset, och gör det lättare för familjen med vardagen. Alla tjänar på att ha ett fräscht och väl planerat badrum, oavsett hur många ni är som bor i hemmet. Du kan slappna av och verkligen ta hand om dig själv i ditt nya badrum, som ett litet privat spa.

Vill du bli uppringd? Lämna ditt telefonnummer här: