Badrumsrenovering Stockholm
Badrumsrenovering Stockholm | Pris, Rekommendation, Omdömen, Kostnad
April 2, 2019

Visst, ett fulländat spa är kanske inget som är lägligt att installera i hemmet. Även om badrummet ska vara fint inrett, måste det fortfarande vara praktiskt att använda i vardagen. Det finns dock ett par enkla tips som gör att du kan göra ditt badrum lite mer likt ett spa. Testa dem och se vad som fungerar för dig.

Jobba med avskärmning

En viktig nyckel i den glädje som ett spa ger är att man kliver in i en bubbla, bort från vardagsstressen. Om du på ett snyggt kan skärma av dig från resten av världen när du är i badrummet, så har du kommit lite närmare den där eftersökta spakänslan.

Det kan till exempel handla om ett särskilt stämningsingivande eller dramatiskt draperi. Det kan också vara en gardin som du kan dra över dörren, för att få till ännu lite mer avskildhet. Ett annat tips är att jobba med växter – och gärna stora sådana. Till exempel kan de avskilja resten av badrummet från badkaret eller duschutrymmet. Här finns utrymme att vara kreativ. Inspiration kan hämtas härifrån och hos liknande konton.

Skapa en loungekänsla

På ett bra spa finns det ofta ett designerat utrymme för socialisering och avslappning, som kanske inte innefattar särskilt mycket vatten. Har du ett större badrum kan du göra mycket för att närma dig den känslan. Vad gäller möbler är saccosäckar bekväma och flexibla (finns bland annat fukttåliga varianter från FatBoy), men det är egentligen bara fantasin som sätter gränser. Här kan du tända ljus, läsa en tidning eller bara lyssna på avslappningsmusik innan du går in i badet eller i duschen.

Förringa inget av dina sinnen

En bra början är att neutralisera möjliga stressfaktorer. Bor du nära en större gata? I sådana fall kanske bra högtalare och avslappnande musik bör stå högt upp listan. Buller eller oljudet från en byggarbetsplats är något som kan sänka den sköna känslan avsevärt. Har du ett tråkigt, vitt sken från lamporna? I sådana fall kanske du ska fundera på att göra om belysningen.

Ett annat alternativ är att släcka ned lamporna helt och istället satsa på att belysa rummet med levande ljus. Här finns det utrymme att vara kreativ – du kan till exempel sätta upp ljushållare på väggarna, köpa ljus i olika färger och köpa doftljus.

Tänk mjukt

I ett badrum kan man jobba mycket med textilier. För att komma lite närmare den där spakänslan, kan du se till att ha en mjuk och skön badrumsmatta att sätta ned fötterna på. Ett annat alternativ är att köpa mjuka tofflor.

Handdukarna är ett område som är lätt att negligera. Om du istället lägger ned tid och energi på att hitta handdukar du verkligen tycker om, kommer din upplevelse i badrummet säkerligen att förhöjas. Visserligen är det viktigt att de känns sköna, men även utseendet på interiören kommer att påverka upplevelsen. Se därför till att välja handdukar du också tycker är snygga. Icke att förglömma är en morgonrock – förslagsvis i sammet eller i ett sammetsliknande material.

Dekorationer och badtillbehör

Idag finns ett gott urval av badrumsdekorationer i många butiker. Snygga tvålar, flaskor, konstgjorda växter och krämer i vackra förpackningar är något som kan lyfta vilket badrum som helst. Inspiration till vad man kan göra kan hämtas från exempelvis Pinterest. Stenar, sand, tyger, hyllor – här finns helt klart idéer att hämta för den som vill lyfta badrummet.

Vad gäller badtillbehör finns det en hel del att välja mellan där också. Populärt är att köpa så kallade badbomber som läggs i vattnet, börjar brusa och sedan sprider en behaglig doft. Dessa badbomber är ofta utformade på ett vackert sätt, så i många fall fungerar de bra som prydnader innan de används.

Även om tipsen ovan kan användas som inspiration, bör du inte glömma att gå på din magkänsla. Lycka till!

 

 

Vill du bli uppringd? Lämna ditt telefonnummer här: